Logo GCB - taf_edited.png

Workshops

Tijdens het middagprogramma heb je de mogelijkheid om verschillende lezingen & workshops te bezoeken. Ze worden geselecteerd op basis van kwaliteit en zorgen voor afwisseling in het programma. De lezingen & workshops zijn uitnodigend, interactief en zorgen ervoor dat je bijgespijkerd de deur uit loopt! Hierdoor is het zeker een meerwaarde voor jouw bezoek aan het symposium. Houd de website in de gaten voor meer informatie over de lezingen & workshops!

Workshop ronde 1 is van 13.30 - 15.00 uur & workshop ronde 2 is van 15.30 - 17.00 uur.

Sicco de Ree - website.jpg

Sicco de Ree

Tech savvy assistants

Inspireren, motiveren en enthousiasmeren zijn kreten die perfect bij Sicco passen. Zijn specialisatie ligt op de toekomst van werk en dan in het bijzonder voor het secretariële vak.

Zijn aanstekelijke enthousiasme en brede algemene kennis zorgen voor een prettige omgang met mensen en een groot aanpassingsvermogen. Zo zorgt hij altijd voor een plezierige en energieke leeromgeving.

Agnes Beijering - tijdelijke invulling.j

Agnes Beijering

van niet naar wel

Hoe gaat jouw proces van 'niet' naar 'wel' en hoe zijn emoties daarin de wegwijzers? Meer informatie volgt...

https://www.medadvies.nl/

OMNN.JPG

OMNN

lezing

Deze lezing gaat over het maken van stappen in je carrière en hoe de functie van de secretaresse eruit komt te zien. Meer informatie volgt...

Ancel Klooster.png

Ancel Klooster

Ritmexpress

Ancel Klooster studeerde slagwerk (klassiek) en drums (lichte muziek) aan het huidige Prins Claus Conservatorium in Groningen. Sinds 1993 geeft hij les aan muziekscholen in Kampen, Veendam en Gronigen, waar hij startte met het geven van djembee-workshop. Met zijn bedrijf Ritmexpress breidde dit uit naar scholen, bedrijven en instellingen. Zo werkte hij (i.s.m. Pentascope) in Groningen eerder voor de R.U.G, het U.M.C.G. en de voltallige gemeenteraad. Zijn motto is : plezier hebben in ontwikkeling, waarbij hij de metafoor 'Muziek als Taal' inzet bij zijn humoritmische workshops.

jouw unieke talentencombinatie
logo-randstad-sd-1.png

Randstad

De wereld verandert steeds sneller en er komen dagelijks nieuwe banen bij die eerder nog niet bestonden. Sterker nog; de meeste banen die over 10 jaar bestaan, zijn nu nog niet uitgevonden. Hoe kan jij je als secretaresse daar op voorbereiden? En wat is er dan belangrijker, dat wat je hebt gedaan of dat waar je goed in bent? 

 

Ieder mens is uniek en tijdens deze workshop kom je er achter dat ook jij over een unieke talentencombinatie beschikt. 
Wat waarderen mensen in jou, welke dingen die jij doet vind je vanzelfsprekend en waar blink jij in uit? 
We laten de werkervaring en CV’s voor wat het is en gaan aan de slag met jouw unieke talentencombinatie en je baan van morgen. 
We begeleiden je in deze workshop om jezelf te bewonderen om wat je kan en inspiratie op te doen voor jouw baan van de toekomst.

Roel Peeters.JPG

Roel Peeters

7 mindswitches om te werken in Office 365

De eerste workshop ronde:

De overstap van netwerkschijven met een labyrint aan mappen naar Office 365 en SharePoint Online is een hele lastige. In mijn jaren ervaring aan Cloudmigraties en SharePointtrainingen blijf ik merken dat de gemiddelde medewerker er heel veel moeite mee heeft. Hoe komt dat? En waarom helpt die knoppentraining matig? Of “Ze weten het we maar ze doen het niet”? Het antwoord is mij inmiddels duidelijk: het gaat niet om de knoppen maar om de andere manier van denken én samenwerken.

https://roelpeeters.nl/

Microsoft teams
Roel Peeters.JPG

Roel Peeters

De tweede workshop ronde:

Heb je nood aan een moderne, gebruiksvriendelijke omgeving waarin je ook met externen projectmatig wilt samenwerken? Duik dan met mij mee in de laatste ontwikkeling bij Microsoft: de uitrol van TEAMS. Hiermee haalt Microsoft de laatste Google Drive liefhebbers onderuit en opent het de aanval op Slack.


Ik laat zien wat het verschil is tussen SharePoint en TEAMS, hoe je beide kunt combineren, waar je op moet letten als je overstapt en waarom je überhaupt zou moeten overstappen?
Deze demo is voor iedereen die nog niet weet wat TEAMS is maar ook voor wie al de eerste stappen in deze samenwerkingsomgeving heeft gezet.

https://roelpeeters.nl/

Working nine to five
Jantine Wijtsma.jpg

Jantine Wijtsma

hoe je nooit meer als dolly parton naar je werk gaat!

Voel jij je ook wel stiekem eens zoals Dolly Parton het zingt? Een beetje routine, weer diezelfde collega die in je irritatiezone zit.... weer die baas die zijn agenda om wil gooien en je had het net allemaal voor elkaar?....

Hoe leuk zou het zijn als je eens anders naar je werk en collega's zou kunnen kijken en handvatten krijgt om met meer inzicht situaties aan te voelen en te bekijken? Zodat je tegen jezelf zegt: hé, er zit toch nòg meer in mijn werk dan ik dacht! 


In deze interactieve workshop gaan we werken met metaprogramma's. 

Mindmix.png

Mindmix

overtuigingskracht

Overtuigen doe je met argumenten. Toch? Zeker. Goede argumenten zijn waardevol, maar er is meer nodig. Hoe kom je overtuigender over dan ooit? Hoe krijg je anderen zover 'ja!' te zeggen?

Tijdens deze lezing wordt laten zien welke beïnvloedingstechnieken werken en hoe je deze kunt gebruiken. Het gaat hierbij niet alleen om het motiveren van anderen, maar juist over het wegnemen van weerstand.

https://www.mindmix.nl/